Audieri maraton la sediul Direcției Generale Anticorupție din Arad. Zeci de angajați ai Agenției de Control și Încasare din cadrul DRDP Timișoara sunt acuzați de corupție. 

Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârșirea unor acțiuni asimilate faptelor de corupție, situații descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR.

“Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituțiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor. Aceste acțiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea CNAIR. Atunci când sunt identificate abateri de natură penală, concluziile sunt transmise către organele de cercetare abilitate” spun cei de la CNAIR. 

Vă reamintim că în 2019, un alt caz extins de corupție în aceeași vamă, investigat de DNA și DGA, a condus la reținerea fostului director al DRDP Timișoara, Cristian Ispravnic, și a altor conducători, din cauza șpăgilor primite de la transportatorii care treceau cu camioanele în Ungaria. Aceștia, în schimbul banilor, primeau reducerea cantităților de marfă în documente la momentul cântăririi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *