Maestrul Gottfried Rabl, cunoscut pentru dirijarea a 30 de coloane sonore de film, printre care se numără și cea din filmul „Promising Young Woman”, distins cu un premiu Oscar, și pentru contribuția sa la „Guardians of the Galaxy 3”, va conduce concertul simfonic de joi, 1 februarie 2024, de la Sala Capitol.

În plus, Rabl a creat coloana sonoră pentru filmul germano-austriac „Measuring the World”. Ca dirijor, el este recunoscut pentru pasiunea și energia pe care le aduce în interpretarea repertoriului secolului XIX și XX, inclusiv a muzicii contemporane. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu celebrul dirijor și compozitor Leonard Bernstein, asistându-l și editând ultima sa operă, „A Quiet Place”, timp de trei ani.

Gottfried Rabl este un dirijor desemnat al Orchestrei Simfonice Radio din Viena și al ansamblului Die reihe. A lucrat cu numeroase orchestre prestigioase din întreaga lume, inclusiv Orchestra Radio din Hanovra, Orchestra Simfonică din Praga, și Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu din București.

Dirijorul este interesat în mod deosebit de muzica contemporană și de promovarea compozitorilor mai puțin cunoscuți, încercând să aducă lucrările lor într-un nou context, cu o interpretare sofisticată ce evidențiază calitatea acestora. Este adesea solicitat să conducă lucrări în premieră absolută.

Concertul simfonic din 1 februarie 2024 va include interpretarea Variațiunilor pe o temă de Haydn, op. 56 de Brahms, precum și a Concertului pentru trompetă și orchestră în mi bemol major, S. 49 de Hummel, alături de solistul trompetist Gábor Tarkövi.

În ziua următoare, vineri, 2 februarie 2024, publicul este invitat să participe la concertul coral susținut de Corul „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul Timișoara, sub bagheta dirijorului Cezar Verlan. Soliștii invitați vor fi Sorina Neacșu (soprană), Cosmina Șerban (mezzosoprană), Darius Daminescu (tenor), Claudiu Șola (bas), Regina Csermak (pian), Ștefan Colompar (vioară), Adrian Mardan (chitară), Cristian Rațiu, Adrian Sînmărtinean, Adrian Cosma și Szekeres Ferencz.

Programul va cuprinde lucrări semnate de Brahms, Schubert, Bruckner, Lungu, Alexandrescu, Arvinte, Păutza și Ursu. Concertul va avea loc la Sala Capitol, începând cu ora 19:00.

Biletele sunt disponibile pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casieria instituției și pe myticket.ro:

https://shorturl.at/imxUX

4 thoughts on “Dirijorul coloanei sonore a filmului premiat cu Oscar „Promising Young Woman” și „Guardians of the Galaxy 3”, pe scena Sălii Capitol”

Comments are closed.