Vestul țării se topește la propriu sub cel mai fierbinte val de caniculă din 2023. La nivelul solului, în centrul orașului temperaturile depășesc 60 de grade celsius, iar în aer oamenii resimt puternic efectele căldurii, mai ales după orele prânzului. 

În Timișoara există centre de prim-ajutor activate în perioadele cu temperaturi caniculare: 

 1. Oficiul Poștal nr. 1 Timișoara, bv. Revoluției 1989, nr. 2

 2. Opera Română Timișoara -Agenția de Bilete – str. Mărășești nr.2

 3. Oficiul Poștal nr. 5, ghiseul nr. 1 Timișoara, str.1 Decembrie nr. 90

 4. Piața Iosefin Timișoara

Sunt astfel de centre și în Lugoj: 

1. Piața Iosif Constantin  Dragan nr.10, Centrul Civic

2. Piața Agroalimentară. Splaiul Morilor nr.1. 

Cele 6 Puncte de acordare a primului-ajutor sunt asigurate de personal din cadrul școlilor postliceale de specialitate și Societății de Cruce Roșie Timiș.

Meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă, dar și cod portocaliu de instabilitate atmosferică. Potrivit acestora, de la ora 15 se strică vremea și vom avea parte de furtuni cu tunete, fulgere, vânt puternic și pe alocuri și grindină. 

COD PORTOCALIUInterval de valabilitate: 13 iulie, ora 15:00 – 14 iulie, ora 08:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții
      În intervalul menționat în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, jumătatea nordică a Moldovei și local în Banat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp)