În acest weekend, în Iulius Gardens, se desfășoară Florall – Festivalul Artei Florale, un eveniment ce îmbină arta florilor cu literatura universală. În cadrul acestuia, vizitatorii vor avea parte de aranjamente florale inspirate din personaje și scene din cărți, un tunel tridimensional realizat din mii de flori, sesiuni demonstrative, muzică live, ateliere de creație pentru copii și multe alte surprize inedite!

Ediția a doua a Florall – Festivalului Artei Florale adună în Iulius Gardens artiști floriști din toate colțurile României, prezentând cele mai spectaculoase creații. Evenimentul are loc în perioada 16 – 19 mai, având ca temă „Scene și personaje din literatura universală: Inspirație pentru Educație”. Participanții au creat aranjamente unice, inspirate din opere clasice ale literaturii și flori spectaculoase, invitându-vă să descoperiți o explozie de culoare și imaginație în Iulius Gardens!

Printre instalațiile spectaculoase pe care le puteți admira se numără: tunelul tridimensional din mii de flori și podul florilor românești, o omagiere adusă bujorului românesc. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 17 mai, la ora 17:00, urmată de o demonstrație colectivă susținută de 20 de artiști floriști, cu tema: tendințe pentru buchetul de mireasă în 2024, programată să înceapă la ora 18:00. Printre participanți se numără și artiști florali de renume, precum: Alina Bălănescu, Andrei Bindea și Adina Dancianu.

Pentru cei mici, Florall – Festivalul Artei Florale pregătește sâmbătă, de la ora 14:00, un atelier de realizare a coronițelor din flori. Duminică, de la aceeași oră, copiii vor avea ocazia să descopere secretele realizării de cosmetice naturale, iar de la ora 15:00, vor fi invitați să împletescă din nou coronițe. Zâna Florilor va fi prezentă și în acest an la Florall și se va întâlni cu cei mici duminică, începând cu ora 11:00.

Pentru adulți pasionați de flori și creativitate, Florall – Festivalul Artei Florale organizează ateliere de creație sâmbătă și duminică, de la ora 17:00, unde se pot realiza coșulețe și buchete din flori.

Evenimentul aduce și alte surprize pentru timișoreni, inclusiv programe artistice, dansuri moderne, concerte live, sesiuni informativ-educative și multe altele! Programul complet, pe zile, poate fi consultat pe site-ul Iulius Town Timișoara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *