Se fac jocurile pentru alegerile locale din luna iunie, iar la Timișoara deja s-a format prima alianță formată din partide de dreapta: USR, PMP și Forța Dreptei vor candida pe liste comune la alegerile din 9 iunie.

Prezent la o confeirnță de presă organizată la sediul USR Timiș, Ludovic Orban, liderul Forța Dreaptă a anunțat că partidul îl susține pe Fritz pentru un nou mandat la primărie.

Este un primar care, chiar dacă nu vorbește foarte mult, este un om preocupat de problemele din viața de zi cu zi ale cetățenilor. Este preocupat permanent să găsească soluții care stau în picioare, care să rezolve. Este un om integru, un om extrem de serios, un om care reprezintă o garanție că Timișoara se va dezvolta în continuare, a declarat Ludovic Orban. 

Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș, a cerut generației Revoluției din decembrie 1989 să-și facă și ea partea.

Să nu fim indiferenți, ci să luptăm pentru ceea ce știm că este bun pentru România, pentru demnitatea românilor, pentru libertatea noastră care nu este garantată și pentru care trebuie luptat în fiecare zi. Și eu îmi doresc ca în anul acesta, împreună cu această echipă minunată, să reușim acest lucru. Timișenii să vadă diferența de motivație pe care o au politicienii care vin în fața lor și le cer votul final. E momentul să alegem oameni care să lupte pentru binele nostru, pentru prosperitate și pentru generațiile următoare și să nu mergem spre un control total și un guvern totalitar care să ne spună cum să ne trăim viața, ce avem voie să facem, când avem voie să facem. Și eu cred că, cel puțin în Timișoara și în județul Timiș, oamenii vor alege, așa cum au ales la Revoluție să lupte cu tot ce au pentru un viitor minunat al României.

Cât despre PSD și PNL, acestea nu au anunțat cu certitudine dacă la Primărie și la Consiliul Județean vor avea o alianță sau vor propune candidați separați.