Atac furibund al liderului Forța Dreaptă, la adresa fostului primar al Timișoarei, Nicolae Robu. Ludovic Orban a declarat într-o conferință de presă alături de Ligia Dugulescu și Dominic Fritz că nu îl mai recunoaște pe Robu și că este „Șoșoacă în pantaloni”.

„Cum să te aleagă când te-ai certat până și cu stâlpii de electricitate? Eu personal nu îl recunosc pe Nicolae Robu. În ultimele lui apariții îmi pare că este un fel de Șoșoacă cu pantaloni. Dar lucrul care mă deranjează cel mai tare este să vii să spui că tu candidezi din partea PNL, când de fapt tu candidezi  ˝Garantat! Ciolacu și Simonis˝. De asemenea, nu-l recunosc, pentru că în tot discursul lui nu văd decât dorință de răfuială, de răzbunare; nu poți să construiești cu o atitudine vindicativă. Nu poți să construiești dacă nu ai avut măcar un pic de smerenie și un pic de recunoaștere a greșelilor pe care le-ai comis și care te-au condus la situația în care tu ai pierdut în mod rușinos” a declarat Ludovic Orban.

Nici Dominic Fritz nu s-a lăsat mai prejos și în cadrul aceleași conferințe de presă a ținut să își atace contracandidatul la Primăria Timișoara.

„Domnul Robu nu este un senior naiv și ușor excentric, care mai dă, din când în când 10 goluri, ci este un pericol pentru Timișoara. Este un paravan pentru micii mafioți ai orașului, care s-au branșat la resursele locale în timpul celor două mandate de-ale sale și este un paravan pentru acest nou FSN care încearcă reîntoarcerea la butoanele orașului pentru a controla angajările, așa cum au făcut-o în trecut, pentru a controla cine primește ce terenuri, pentru a controla societățile din subordine și așa mai departe. În 9 iunie trebuie să oprim această încercare”, a declarat Dominic Fritz. 

Întrebat de jurnaliști în ce sens nu-l mai recunoaște pe Nicolae Robu, Ludovic Orban a răspuns că l-a cunoscut atunci când era rector, atunci când au lucrat în proiecte constructive, când era preocupat de o viziune administrativă și nu mai este astăzi același om, ci unul preocupat doar de răzbunare.