Este război în Timiș, între Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal. Chiar dacă la centru, liderii celor două formațiuni anunță o candidatură comună la europarlamentare, în teritoriu situația nu este deloc roz. Liberalii au luat foc după ce social-democrații au anunțat un exod masiv al primarilor și viceprimarilor din tabăra PNL către PSD.

În timpul conferinței de presă din weekend, de la sediul PSD Timiș, liderul partidului a ținut să anunțe un exod masiv al primarilor și vicperimarilor PNL către PSD. Anunțul a picat ca un trăznet în tabăra liberalilor care au ieșit imediat cu o reacție a președintelui PNL Timiș Alin Nica. Acesta vorbea despre o „racolare golînească” a celor de la PSD.

Liberalii se tem că alianța PSD-PNL, formată la centru, va avea de suferit din cauza situației care s-a creat la nivel județean, dar nu lasă garda jos în privința declarațiilor tăioase care îi vizează pe social-democrați.

„Atacul deputatului Simonis reprezintă un precedent extrem de grav care poate avea repercusiuni asupra rezultatelor alegerilor din județul Timiș. Ne va fi foarte greu să mergem către oamenii care își exprimă opțiunea electorală în cadrul alegerilor din acest an și să le spunem că aliații noștri sunt oameni lipsiți de caracter care nu respectă înțelegerile cu partenerii de guvernare și de alianță. De altfel, poziția președintelui PSD, Marcel Ciolacu, este dovada că nici măcar la nivel național astfel de practici nu mai sunt tolerate, în condițiile în care România trebuie să trimită în Parlamentul European cât mai mulți reprezentanți din rândul partidelor afiliate la curentele europene principale” spun cei de la PNL Timiș.

Nici social-democrații nu s-au lăsat mai prejos și au continuat războiul declarațiilor. Aceștia îi acuză pe liberali de ipocrizie.

„Cuprins de furie după ce mai mulți primari și viceprimari liberali și-au anunțat trecerea la PSD, Nica a ieșit la atac, însă argumentele sale sunt foarte ușor de combătut. Să o luăm cronologic: în 2020, când Alin Nica era doar candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, a racolat cinci primari social-democrați din Sânandrei, Sacoșu Turcesc, Teremia Mare, Bethausen și Valcani. Când a făcut-o el, n-a existat nicio problemă sau golănie. Arc peste timp, 4 ani: Nica racolează primarul comunei Otelec și iese în conferință de presă în sediul Partidului Național Liberal Timiș cu doi consilieri locali PSD. Vreo problemă? Niciuna. Alin Nica simte că pierde puterea, iar acest lucru îl face să-și piardă mințile. Vorbește despre alianțe, dar realitatea este că între PSD și PNL există o alianță electorală deocamdată doar pentru alegerile europarlamentare. În județ, singura alianță încă valabilă este între PNL și USR. Dar, dacă tot a pomenit acest cuvânt, să vorbim pe cifre. Alianța pe care o clamează exista și când a împărțit banii primarilor din județ, iar edililor social-democrați le-a alocat 10% din bani. Restul, pe bază de culoarea carnetului de partid – obligatoriu galbenă” spun cei de la PSD Timiș.