Comunicat de presă – Raoul Trifan, Senatorul USR de Timiș își exprimă îngrijorarea față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. În contextul în care Coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare.

„Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare. Ieri, a blocat până și înscrierea alianței Dreapta Unită în alegeri. Toate abuzurile, toate atacurile PSD-PNL sunt îndreptate împotriva USR-ului și Dreptei Unite. Este foarte clar de cine le este cu adevărat frică și pe cine vede Partidul Unic ca inamicul său nr. 1″ a declarat senatorul Raoul Trifan. 

Partidul Unic, PSD-PNL pare că își dorește alegeri de formă, din care la final tot ei să câștige, indiferent dacă românii îi susțin cu adevărat sau nu. „Ar fi păcat de jertfa celor care au ieșit pe străzi în `89 și de speranța cu care românii au intrat în UE și NATO. Nu putem lăsa niște derbedei avizi de putere să ne ducă înapoi în trecut, pe vremea când există un singur partid și votul era doar o formă fără fond.” A mai spus senatorul Raoul Trifan. 

Senatorul USR reafirmă necesitatea unei Opoziții unite împotriva practicilor antidemocratice și oricăror tentative de subminare a democrației și a statului de drept: „Trebuie să ne opunem. Cu toții.” Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să ne opunem ferm acestor acțiuni și să ne asigurăm că România rămâne pe drumul său democratic și european.