Două persoane din Medgidia sunt acuzate de polițiști că au înșelat 11 oameni din Timișoara, București, Brașov și Oradea. Procurorii spun că cei doi ofereau spre închiriere imobile în diferite orașe, percepeau garanșia în avans și nu mai răspundeau la telefon. Prejudiciul se ridică la peste 17.000 de lei.

Începând cu data de 13 martie 2024, polițiștii au fost alertați de către 11 persoane vătămate cu privire la o schemă de înșelăciune în care o persoană, folosind date de identificare false, oferea în mod fals spre închiriere imobile în diverse orașe din țară, printre care Timișoara, București, Brașov, Oradea și Constanța. Suspectul solicita plata în avans a chiriei și a garanției, creând un prejudiciu estimat la 17.293 de lei.

Astfel, polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Urbane Timișoara au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară într-un imobil din municipiul București, la data de 15 aprilie 2024. În urma percheziției, au fost confiscate 4 telefoane mobile, peste 30 de cartele SIM și documente relevante pentru caz.

După percheziții, doi suspecți au fost identificați și reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată. Aceștia sunt un bărbat în vârstă de 30 de ani și o femeie în vârstă de 28 de ani, ambii din Medgidia.

În urma analizei probatoriului, magistrații au hotărât măsura arestării preventive pentru cei doi pentru o perioadă de 30 de zile. Astfel, aceștia au fost transferați și închiși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.