Iubitorii de muzică și natură sunt așteptați la Șag în 20 și 21 aprilie la Oxigen Planting Festival.

În cele doua zile de eveniment, vor fi plantați 15 mii de copaci, din speciile frasin, arțar și cireș sălbatic. Zona nou împădurită va fi numită Pădurea de Caval. Plantarea este gratuită, iar puieții și uneltele sunt puse la dispoziție de organizatori. Cei care doresc să participe, sunt rugați să completeze un formular, care se găseşte aici: https://forms.gle/bMmDbrHzWazHDijM7.

În zona de festival, vor fi amenjate două scene, pe care sâmbătă vor urca Subcarpati şi Floare de maidan, iar duminică TUMBE, Ioana Milculescu și CRED CA SUNT EXTRATERESTRU. În ambele zile, spectacolul va fi întregit de DJ-s set. Conceputul gândit de Centrul Subcarpați și CODRU Festival este cadrul perfect în care vă puteţi bucura de natură, împreună cu cei dragi.

Cei care iubesc sunetul autentic al cavalului românesc vor putea afla tainele acestui instrument chiar de la reprezentanții Centrului Cultural Subcarpați, în cadrul work-shop-ului organizat în cele două zile.

Copiii vor fi răsfățați în zona CODRU Carnival, unde se vor bucura de aventuri și jocuri creative. Micuții vor putea învăța, prin joacă, mai multe despre natură și ecologie. Alături de reprezentaţi ai mai multor organizații, copiii vor crea obiecte decorative din hârtie reciclată și crenguțe. În tot acest timp, adulții se pot relaxa în zona food&drinks și muzică. Accesul pentru cele două zile de festival poate fi luat de aici: https://bit.ly/OxigenPlantingFestival

Asociația CODRU Festival a organizat, până acum, patru sesiuni de plantare. Pădurea a devenit mai verde și mai bogată cu 30 de mii de copaci. În 2019 și 2022, au avut loc sesiuni de ecologizare la Pădurea Bistra, locul care a devenit casa și scena CODRU Festival. Anul trecut ne-am extins și în alte locuri din județul Timiș, unde a fost nevoie de ecologizare și împădurire.