Contractul de finanțare pentru proiectul „Renovare energetică moderată a clădirii Corp C7 Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu” a fost semnat astăzi de reprezentanții Consiliului Județean Timiș. Proiectul a fost depus spre finanțare prin PNRR Componenta C5-Valul Renovării.

„Asigurarea celor mai bune condiții în unitățile de învățământ este foarte importantă pentru Consiliul Județean Timiș și, de aceea, căutăm în permanență noi surse de finanțare care să susțină acest deziderat. Ne bucurăm că reușim, prin aceste lucrări, să reducem consumul de energie și emisiile de CO2, contribuind astfel la creșterea eficienței energetice dar și la reducerea riscului la incendiu”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Clădirea va fi anvelopată, eficientizată termic, iar instalațiile din interior vor fi și ele reabilitate și modernizate. Autoritățile anunță că această clădire va deveni și producătoare de energie. Vor fi executate lucrări care prevăd termoizolarea pereților exteriori, a planșeului sub pod și a soclului, înlocuirea în totalitate a tâmplăriei, precum și modernizarea instalației de încălzire.

Valoarea lucrărilor este de 2.299.152,95 lei TVA inclus. În perioada următoare, anunță reprezentanții Consiliului Județean Timiș, se vor mai semna încă 3 contracte de finanțare prin PNRR.