Numărul victimelor în urma accidentelor rutiere este din ce în ce mai mare în vestul țării, iar numărul pietonilor care își pierd viața pentru că trec strada prin loc nepermis a crescut anul trecut față de 2021. Astfel, polițiștii Biroului Rutier Timișoara împreună cu polițiștii Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității și cei ai Grupei Canine din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au desfășurat activități de educație rutieră la Grădinița cu Program Prelungit Giroc.

Cei mici au învățat de la agenți despre regulile de circulație atât ca pieton, dar și ca biciclist. La aceste activități au participat aproximativ 450 de copii și 30 de cadre didactice, aceștia fiind instruiți cu privire la modul de deplasare al pietonilor pe drumurile publice și pe spațiile asimilate acestora, pozițiile ocupate de către pasageri în autovehicule, precum și regulile privind deplasarea pe bicicletă și a vehiculelor asimilate acestora pe drumurile publice.

Un moment plin de interactivitate și entuziasm l-a reprezentat exercițiul de dresaj executat de Grupa Canină din cadrul Serviciului de Ordine Publică Timiș, copiii fiind foarte încântați de activitate. Polițiștii timișeni vor desfășura în continuare activități preventive în cadrul unităților de învățământ din județul Timiș.