Agenția Națională de Integritate a transmis un comunicat de presă prin care anunță că Lucian Blaga, consilier județean PNL, Narcis Bobic, fost consilier județean din Timiș și Munea Nelu Simion, consilier local în cadrul Primăriei Forotic din Caraș-Severin au fost găsiți incompatibili. 

ANI transmite că Lucian Blaga de la PNL s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 08 iunie 2017 – 25 martie 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier județean și funcția de membru în Consiliul de Administrație al unei societăți aflate sub autoritatea C.L. al Mun. Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Narcis Bobic s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 noiembrie 2018 – 24 octombrie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier județean și funcția de membru /administrator în cadrul consiliului de administrație al unei societăți aflate sub autoritatea C.L. al Mun. Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Iar Munea Nelu Simion, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2020 – 2024) a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L. privind închirierea prin atribuire directă a pajiștilor rămase neatribuite și disponibile în urma rezilierii unor contracte din domeniul privat al comunei Forotic, iar ulterior soția persoanei evaluate a primit spre închiriere în baza acestei hotărâri o suprafață de pajiște aflată în domeniul privat al comunei, prin încheierea unui act adițional la contractul cadru încheiat inițial în anul 2019 între Comuna Forotic și aceasta. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003 și prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019. 

În toate cazurile, soluțiile finale se vor găsi în instanță pentru că persoanele menționate de ANI vor contesta decizia agenției.