După ce în comuna Ghiroda s-a iscat un adevărat scandal din cauza reducerii numărului de curse metropolitane pentru locuitorii care vor să să ajungă în Timișoara, Primăria anunță că și în orașul de pe Malurile Begăi se va reduce numărul de mijloace de transport în comun pe traseu. Viceprimarul Ruben Lațcău dă vina pe Ordonanța Austerității.

Într-o declarație de presă, susținută la Primăria Timișoara, Ruben Lațcău anunță că STPT nu mai poate plăti orele suplimentare ale șoferilor și vatmanilor decât cu limita un anumit plafon. Astfel, autoritățile se văd nevoite să reducă tramvaiele și autobuzele de pe traseu.

„Acea ordonanță prevede niște limite salariale în cadrul STPT-ului, iar aceste limite salariale blochează orele suplimentare pe care șoferii le pot executa în mod normal. De-a lungul timpului o parte mare din deficitul de șoferi pe care STPT-ul l-a avut a fost acoperit de aceste ore suplimentare pe care ei le puteau executa și care erau plătite de societate, conform prevederilor legale, dar de la 1 ianuarie acest lucru nu se mai poate face decât până într-un anumit plafon” a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Acest lucru se va traduce în timpi mai mari de așteptare în stații, spun călătorii care și așa sunt nemulțumiți de frecvența cu care circula mijloacele de transport în comun.

LISTA COMPLETĂ CU LINIILE AFECTATE DE ACTEASTĂ DECIZIE, MAI JOS: