Primăria Timișoara a achiziționat 23 de tramvaie noi, iar alte 17 vor sosi anul acesta. Pentru a crește capacitatea întreținerii noilor tramvaie, Primăria a lansat acum, o licitație pentru construcția unei hale de mentenanță, unde echipele STPT vor efectua testarea și întreținerea noilor tramvaie. Aceasta va fi realizată la standard european, în incinta depoului din zona Dâmbovița.

Noua hală va avea o lungime de 87,5 de metri, oferind spațiu pentru lucrări de întreținere simultană la mai multe tramvaie și va fi izolată termic. Echipele de întreținere vor putea lucra în condiții mai bune pe timp de iarnă, hala fiind încălzită. Aceasta va dispune de toate instalațiile necesare pentru buna întreținere a tramvaielor noi (pod rulant, strung de bandaj, elevatoare), anunță reprezentanții PMT într-un comunicat de presă.

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat o finanțare de 75 de milioane de euro pentru înnoirea flotei de transport cu 17 tramvaie noi, 30 de autobuze electrice și 33 de troleibuze cu motor electric. Până în acest moment, Primăria a achiziționat 23 de tramvaie noi, model Bozankaya, și 44 de autobuze electrice, model Karsan prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. 

Valoarea totală este de 8.732.367,16 lei (TVA inclus) și licitația este disponibilă pe următorul link: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/simplified-notice/v2/view/100198589