Situație dramatică în comuna Giroc din județul Timiș. Mai multe persoane au semnalat probleme grave din cauza câinilor fără stăpân. Sute de oi au fost omorâte, după atacuri ale câinilor, susțin autoritățile locale, care cer sprijinul asociațiilor de protecție a animalelor.

Două ferme din comună au fost scena unor atacuri sângeroase în această săptămână, sute de oi și miei au fost omorâți de haite de câini vagabonzi, susțin crescătorii de animale. Într-un comunicat de presă, autoritățile locale spun că sunt depășite de situație, deoarece nu găsesc firme de ecarisaj cu care să poată încheia contracte.

„Situația este cu atât mai delicată cu cât Primăria Giroc se confruntă cu absența unui serviciu propriu de ecarisaj, fiind nevoită să colaboreze cu Danyflor, a cărei activitate a fost suspendată la data de 19 februarie de către DSV Timiș. În ciuda eforturilor repetate din ultimul timp ale administrației locale, de a angaja operatori privați de ecarisaj din Timiș, aceste inițiative s-au lovit de refuzuri, amplificând criza justificată a comunității” se arată într-un comunicat trasmis presei de Dan Vîrtosu, viceprimarul din Giroc.

Anul trecut, o altă fermă din Giroc a căzut pradă atacului câinilor fără stăpân. Deși la acea vreme, autoritățile locale vorbeau despre șacali, analizele celor de la Direcția Sanitar Veterinară a demonstrat că oile au fost omorâte și atunci de câini vagabonzi.

Foto: Facebook/Pro Giroc