Spitalele din țara noastră sunt deja cunoscute pentru mâncarea oferită pacienților. Ministerul Sănătății anunță că statul acordă pentru cele 3 mese ale bolnavilor, doar 20 lei pe zi. Astfel, în contextul scumpirilor, meniurile pacienților au de suferit. Acestea devin și mai sărăcăcioase și mai slab calitative din punct de vedere nutrițional. 

O pacientă internată la Maternitatea Odobescu din Timișoara a făcut publice pe o rețea de socializare imaginile cu mâncarea primită la micul dejun. Un ou fiert, o felie de parizer, 10 grame de unt și biscuiți. Pe lângă faptul că aceste alimente nu acoperă nevoie de vitamine și minerale pentru pacientele internate în maternitate, porțiile sunt și ele modeste. 

„Acum sa va prezint meniurile de la micul dejun și de la cină si va las pe voi sa decideți daca mămicile operate si cele care au născut natural își pot lua din acest meniu fier, calciu și alte vitamine necesare pentru a se întrema si a-i putea hrăni pe nou-nascuti corespunzator” povestește Daniela Banciu, internată la Maternitatea Odobescu din Timișoara. 

Femeia spune că nu se poate atinge de mâncarea primită de la spital și că are noroc cu familia care o ajută cu mâncare de acasă. 

„Hai ca eu stau cat de cat aproape de spital, mai primesc mancare de acasă, mai cumpăr ceva, mai comand, insa 80% din mămicile de aici, și unele stau în spital pana la 3 luni chiar, nu își permit nici sa cumpere un pachet de servetele umede pentru bebeluși, dar mai un bax de pampers, pentru ca nu au cu ce si, din nou, Primăria nu are fonduri” mai spune femeia. 

Reprezentanții Spitalului Municipal, cel de care aparține Maternitatea Odobescu nu au fost de găsit pentru a oferi un punct de vedere. 

Foto: Daniela Banciu