Pe două roți prin vestul României – acesta este visul autorităților județene din Timiș care au mobilizat 126 de Unități Administrativ Teritoriale, consilii județene și primării de orașe din vestul țării pentru a implementa cel mai mare proiect de dezvoltare a infrastructurii velo în Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin.

Valoarea contractului semnat este de 142 milioane de euro, urmând să fie amenajate, pe bani europeni, piste de biciclete pe o distanță de 1729 de kilometri în toate cele patru județe implicate, Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Calculată la un cost mediu estimat de 82.500 de euro pentru fiecare kilometru de pistă de biciclete, suma alocată Timișului se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

„Realizarea de piste de biciclete a fost o prioritate a mandatului meu și iată că promisiunile au devenit realitate. Este o inițiativă complexă și reprezintă cea mai importantă investiție în infrastructura velo din istoria celor patru județe și cea mai mare din țara noastră”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.