Percheziții la mai multe adrese din țară într-un dosar penal de evaziune fiscală, abuz în serviciu și exploatarea ilegală a resurselor miniere fără autorizații corespunzătoare.

Acțiunile au avut loc în județele Caraș-Severin, Prahova și Sectorul 2 București, în cadrul unui dosar penal care vizează presupuse încălcări ale legii, inclusiv constituirea unui grup infracțional organizat.

Ca rezultat al perchezițiilor, au fost confiscate documente contabile relevante pentru anchetă, iar trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

Din investigații, se presupune că administratorul unei companii nu a înregistrat în mod corect în documentele contabile ale firmei sale operațiunile de vânzare a unei cantități semnificative de cărbune energetic, evaluată la aproximativ 15,9 milioane de lei. Acest cărbune ar fi fost extras din perimetrul Lichidia-UAT Bozovici și zonele înconjurătoare, fiind ulterior vândut mai multor companii și entități autonome din țară.

Operațiunea a implicat forțe de poliție din diverse divizii, inclusiv polițiști de la Secția 6 Poliție Rurală Bozovici și serviciile de investigare a criminalității economice din cadrul Poliției Sectorului 2 București și Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *