Un cetățean olandez, turist în România, și-a pierdut viața după ce grupul în care se afla a fost surprins de o avalanșă în Munții Țarcu. 

Grupul era format din trei persoane, toate turiști olandezi. Aceștia practicau helischi. Concret, cei trei s-au deplasat cu elicopterul până în vârful muntelui, la peste 2.100 de metri altitudine, iar de acolo au vrut să coboare în stațiunea Muntele Mic pe schiuri. Numai că la un moment dat au fost surprinși de o avalanșă. 

Doi dintre turiștii olandezi au reușit să se salveze, însă pentru celălalt turist, tot din Olanda, în vârstă de 44 de ani a fost prea târziu. 

Pentru că în zonă nu este deloc semnal la telefon, cei doi nu au avut cui să ceară ajutor, astfel că au fost nevoiți să transporte până în prima stațiune trupul neînsuflețit al colegului lor de expediție. 

Victima a fost transportată la spitalul din Caransebeș, unde medicii au pronunțat decesul.

“Locația în care s-a produs avalansa este pe vârful Căleanu cu expunere pe partea nordică, de-a lungul timpului s-au făcut tot felul de activități de helischi, pentru prima oară când se produce un accident atât de grav” a declarat Cornel Galescu, șef Serviciu Salvamont Caraș-Severin. 

foto: arhivă