Percheziții joi dimineața la Petroșani. Adresa la care au călcat oamenii legii se pare că este una din casele cunoscutului manelist Nicolae Guță. Acțiunea derulată de polițiștii și procurorii din capitală vizează tranzacții cu aur susceptibile de a fi ilegale. Perchezițiile sunt în desfășurare în acest moment.

Până în acest moment nu se știe dacă și manelistul este printre suspecți, însă polițiștii din București vor da în scurt timp un comunicat de presă cu mai multe detalii.

Actualizare: Din primele informații, se pare că vizați de anchetă sunt nepoții cunoscutului manelist Nicolae Guță. Cântărețul nu este parte în dosar, însă casa la care au descins oamenii legii apare în acte ca fiind a manelistului. Redăm mai jos comunicatul integral transmis de oamenii legii:

„La data de 6 aprilie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 6 au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în județul Hunedoara, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și contrafacere. În fapt, persoanele bănuite ar fi comercializat bijuterii, unele purtând însemnele unor mărci protejate, pe o platformă de socializare.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate bijuterii, cântare electronice de precizie, documente ce atestă volumul vânzărilor și 3.700 de euro. Bănuiții urmează a fi conduși la audieri, iar ulteriror vor fi prezentați magistraților cu propunere legală. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și cintrafacere de către polițiști din cadrul Seviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.„

Sursa: Gazeta de Dimineață