Un an de activitate pentru Compartimentul de Chirugie Cadiovasculara pentru Copii de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara a insemnat 95 de copii monitorizati, dintre acestia 48 au beneficiat de vindecare prin corectii chirurgicale si 12 prin corectarea defectelor cardiace prin proceduri interventionale. Compartimentul de Chirurgie Cardiovasculara Pediatrica din cadrul sectiei de Chirurgie Cardiovasculara a Institutului de Boli Cardiovasculare Timisoara, sub egida sefului de sectie Conf. Dr. Horea Feier si a conducerii institutiei prin managerul Prof. Dr. Constantin T. Luca, aniverseaza 1 an de la reinceperea activitatii.

In martie 2022, o echipa locala tanara si entuziasta, sub atenta coordonare a echipei condusa de domnul profesor Tammam Youssef, printr-un acord intre Policlinica San Donato Italia si Ministerul Sanatatii din Romania, vindecau cinci inimi mici si fragile si marcau un eveniment de foarte mare importanta – dupa aproape 15 de ani de inactivitate in sfera chirurgiei pediatrice cardiace, Timisoara redevenea un punct important pe harta. In aceasta perioada 95 de copilasi, cu varste cuprinse intre 5 luni si 16 ani, dispensarizati din punct de vedere cardiologic in cadrul Clinicii de Pediatrie Bega a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara si Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu, au trecut pragul nostru. Dintre acestia, 48 au beneficiat de vindecare prin corectii chirurgicale si 12 prin corectarea defectelor cardiace prin proceduri interventionale.

Lunar, prin parteneriatul cu Ministerul Sanatatii, echipa din San Donato Italia isi desfasoara activitatea la Timisoara, iar prin maestria domnului Profesor Tammam Youssef, copilasii primesc sansa la o viata normala si o reintegrare totala in societate. In ultima perioada au fost efectuate si operatii in afara misiunilor, la copii mai mari, doar cu echipa locala sub coordonarea Conf. Dr. Horea Feier.