Primăria Municipiului Timișoara anunță că a demarat acțiunea de reamenajare peisagistică în Piața Bălcescu. Proiectul prevede instalarea unui sistem de irigare prin picurare și plantarea a 21 de arbori și 25 de arbuști. Piața va fi completată de cele peste 5000 de plante perene din 60 de specii diferite, care vor acoperi o suprafață de 600 de metri pătrați. Zonei verzi îi va fi adăugată o suprafață de 900 mp de gazon. Astfel, toamna aceasta, Piața Bălcescu va înverzi, susțin autoritățile. Proiectul vizează întreaga zonă centrală a pieței, inclusiv scuarul și zona de parcare.

„Ajungem și în Piața Bălcescu, o zonă emblematică a Timișoarei care, din păcate, a fost bărbierită de spațiu verde în trecut. În toamna asta reparăm această situație care a revoltat mulți timișoreni cu ani în urmă și reamenajăm peisagistic întreaga zonă. Introducem și sistem de irigare pentru ca în perioada secetoasă arborii și arbuștii pe care îi plantăm să reziste”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Lucrările de montare a sistemului de irigare sunt în plină desfășurare. Până acum, a fost finalizat branșamentul la alimentarea cu apă. Lucrările continuă, astfel încât totul să fie pregătit pentru plantarea care va începe după data de 15 noiembrie.