USR a cerut filialei PNL Timiș, lui Alin Nica și lui Nicolae Ciucă să se dezică de candidatul liberal la Primăria Timișoara, Nicolae Robu. Useriștii îl acuză pe fostul primar al orașului de deepfake. 

Liberalii nu au stat pe gânduri și au răspuns acuzațiilor printr-un comunicat de presă acid: 

“Din păcate, cei de la USR ne arată încă o dată că ori sunt extrem de neștiutori și incompetenți ori sunt plini de rea intenție. Softul despre care vorbesc distinșii USR-iști este doar în mintea lor plină de conspirații și mafii […] Așadar, problema USR-iștilor este un cadru insert pe care domnul Nicolae Robu l-a folosit într-un videoclip în care demască minciunile sfruntate lansate în spațiul public după modelul propagandei de tip Goebbels. Este evident pentru orice om cu minim discernământ că vocea de pe acel insert este a domnului Nicolae Robu, fără trucaje și fără intenții ascunse. 

Introducerea unui cadru cu personajul despre care se vorbește la începutul unui videoclip oferă un detaliu esențial pentru înțelegerea scenei care se derulează. Asta spune teoria montajului […] PNL Timiș nu are niciun motiv să se delimiteze de domnul Nicolae Robu” se arată în comunicatul transmis presei de PNL Timiș. 

Foto: tion.ro