Pentru prima dată, Filarmonica Banatul Timișoara se alătură instituțiilor culturale care sărbătoresc Noaptea Albă a Muzeelor pe data de 18 mai. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, începând cu ora 22:00 și va continua până la miezul nopții, oferind vizitatorilor un program variat ce include tururi ghidate și momente muzicale.
Printre activitățile propuse, Filarmonica va expune Cartea de Aur a instituției, o raritate ce va permite publicului să vadă semnătura compozitorului Johannes Brahms, care a concertat la Timișoara în 1879. Tururile ghidate vor oferi informații inedite din istoria Filarmonicii și vor oferi șansa de a urca pe scena Sălii Capitol pentru a admira spațiul de concerte din perspectiva artiștilor.
Evenimentul va debuta la ora 22:00 cu fragmente muzicale celebre din Lion King, Aladdin, Cartea Junglei și Tangled, interpretate de Ana David la vioară, Darius Tereu la violoncel, Bogdan Preda la flaut, Irina Duldiier la oboi și Andreea Olariu la pian. Acesta va fi urmat de un recital susținut de tânărul clarinetist Cătălin Andrei Catina, elev al Liceului de Artă „Ion Vidu”, alături de profesoara sa, pianista Cristina Fernbach. De la ora 23:00, pe scenă vor urca artiștii Ansamblului GIOVENTÙ ARMONIOSA, prezentând un repertoriu diversificat ce va încânta audiența.
Pe parcursul serii, vizitatorii vor avea ocazia să asculte și Duetul în Re major pentru violoncel și contrabas al compozitorului italian Gioachino Rossini, în interpretarea artiștilor Arthur Balogh – contrabas și Maksay Csaba Zsolt – violoncel. Ultimul moment muzical al serii, programat să înceapă la miezul nopții, va fi prezentat de un grup de violoniști și instrumentiști de coarde, interpretând Divertimento în re major de Wolfgang Amadeus Mozart.
Evenimentele din cadrul Noapții Albe la Filarmonica Banatul se vor desfășura atât la Sala Capitol, cât și în Grădina de Vară, iar intrarea este liberă pentru toți cei interesați să participe.
Noaptea Albă a Muzeelor, ajunsă la ediția cu numărul 20, este un eveniment european inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și susținut în prezent de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor.