Azi-noapte, într-o operațiune-fulger desfășurată de polițiștii de la Poliția Orașului Anina, a fost capturat un bărbat de 26 de ani, căutat intens de autoritățile din Luxemburg. Acesta a fost prins la ora 22.31, când forțele de ordine au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Uzinei din oraș.

După verificarea documentelor prin intermediul aplicației eDAC, s-a constatat că conducătorul auto figura în baza de date a autorităților europene ca fiind subiectul unui mandat european de arestare. Bărbatul, cu vârsta de 26 de ani, era căutat pentru săvârșirea de infracțiuni de furt și înșelăciune pe teritoriul statului luxemburghez.

Imediat după identificare, suspectul a fost preluat de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale și a fost prezentat procurorului de serviciu de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. Autoritățile judiciare au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore în vederea continuării anchetei.

Următorul pas în procesul judiciar este prezentarea bărbatului în fața magistraților Curții de Apel Timișoara, unde va fi decisă măsura arestării preventive până la finalizarea procedurilor de extrădare către autoritățile din Luxemburg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *