Profesorii din toată țara protestează zilele acestea față de noile legi propuse de mai marii din Educație. Grila de salarizare, condițiile de muncă, sporurile extrem de mici și orele lucrate peste program sunt doar câteva din revendicările cadrelor didactice care au pichetat astăzi sediul Prefecturii Timiș.

„Suntem profund dezamăgiţi de lipsa de răspuns din partea Executivului şi considerăm că aceasta este, de fapt, o invitaţie la noi proteste, printre care şi demararea grevei generale în educaţie. Guvernul României se face responsabil în totalitate pentru starea sistemului de învăţământ naţional, dar şi de efectele acestor proteste asupra procesului de educaţie. Salariaţii din învăţământ nu sunt dispuşi să renunţe la lupta pe care o duc în acest moment cu o clasă politică căreia nu îi pasă de viitorul şcolii româneşti, implicit de generaţiile de copii şi tineri care au nevoie de performanţă în educaţie”, spun reprezentanții Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret.

Profesorii amenință că în zilele următoare vor fi organizate noi proteste în Maramureș, Arad, Sălaj, Bistrița-Nsăud, Bacău, Mehedinți, Alba, Sibiu, București, Ilfov, Giurgiu, Mureș, Hunedoara, Dâmbovița și Dolj.