Cinema Victoria găzduiește premiera filmului documentar Lista Neagră, joi 15 februarie de la ora 20. Pelicula este produsă de Dejan Markovic Skile.

Evenimentul este organizat de către asociația Cherish Humanity în parteneriat cu Cinema Victoria Timișoara. Filmul este o producție din Serbia realizată în anul 2019, scenarist și producator fiind Dejan Marković Skile.

Filmul este castigător al premiilor: WINNER IMPACT DOCS AWARDS Award of Merit 2019,  OFFICIAL SELECTION ONE WORLD 2019, OFFICIAL SELECTION BELDOCS 2019.

Filmul documentar tratează situația incălcării drepturilor omului în contextul unui eveniment petrecut în 2014 în Serbia. În urma vizitei unor oficialități din China, protestul pașnic a unor activiști a fost interzis. Aceștia solicitau oprirea persecuției practicanților Falun Gong din China de către Partidul Comunist Chinez. Activiștii, care proveneau din mai multe țări europene, au fost reținuți ilegal pe perioada întregului sumit.

La finalul proiecției, producătorul și protagonistul filmului, Dejan Marković Skile, va fi prezent la eveniment pentru a răspunde întrebărilor adresate de public.