Nu mai puțin de 7 percheziții domiciliare și 4 percheziții ale unor autoturisme au avut loc în municipiul Lugoj, în cadrul unei anchete privind săvârșirea infracțiunilor de camătă, complicitate la infracțiunea de camătă, precum și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Lugoj – Biroul de Ordine Publică și Compartimentul Proximitate, în colaborare cu polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiș și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au declanșat o operațiune amplă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, punând sub lupă o presupusă rețea de camătă și nerespectarea regimului armelor.

Conform informațiilor obținute din cercetări, suspectați sunt un bărbat în vârstă de 44 de ani și o tânără de 29 de ani, care se pare că, începând cu anul 2022, ar fi oferit împrumuturi substanțiale, cu dobânzi și garanții în diverse obiecte de valoare. Ulterior, aceștia ar fi acționat pentru a recupera sumele împrumutate, recurgând la constrângeri asupra clienților.

O descoperire uluitoare a avut loc în cadrul perchezițiilor, la domiciliul mamei bărbatului, o femeie în vârstă de 75 de ani, unde au fost găsite mai multe arme și muniție de vânătoare.

În total, au fost ridicate 4 pistoale, o pușcă, 2 puști de vânătoare, sute de cartușe și sume importante de bani, atât în lei, cât și în euro și dolari.

În continuare, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, a tânărului de 29 de ani și a femeii în vârstă de 75 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și complicitate la infracțiunea de camătă. Bărbatul de 44 de ani este de asemenea cercetat sub acuzația de camătă.

Operațiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara, iar polițiștii continuă să investigheze pentru a stabili întreaga activitate infracțională a celor trei persoane implicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *