Se ascut cuțitele în politica locală din Timișoara. USR și PNL se acuză reciproc de manipulare, la nivelul municipiului Timișoara. Toate acestea se întâmplă după ce Nicolae Robu a fost desemnat candidatul liberalilor pentru fotoliul de primar la alegerile din 2024. Nici PSD-iștii nu stau deoparte, aceștia spun că PNL trebuie să se uite în propria ogradă înainte să comenteze pe subiect.

Primii care au început valul de declarații au fost cei din USR. „Aceasta este oferta PNL pentru Timișoara: readucerea la putere, în Primăria Timișoara, a clanurilor și a mafiilor, prin Nicolae Robu. Cu Nicolae Robu, Timișoara nu era respectată, așa cum merită, pentru că acest fost primar, concediat de timișoreni, și-a transformat mandatul în circ. Dar în spatele concertelor la chitară și golurilor marcate, clanurile, interlopii și băieții deștepți, își făceau de cap. Îi reamintesc domnului Alin Nica de propria lui declarație referitoare la Nicolae Robu: “Noi nu construim un partid de interlopi, așă că Nicolae Robu îi poate recupera în proiectul său de a deveni primar” a declarat Paula Romocean, președinta USR Timișoara și lidera consilierilor locali USR.

Președintele interimar al Camerei Deputaților a continuat seria de declarații despre candidatura lui Nicolae Robu astfel: „Domnii Nica și Robu trebuie să ne explice câteva declarații extrem de contondente dintre domniile lor. Consider că sunt foarte puține momente în care sunt de acord cu domnul Nica, acest proiect comun al lui Nica și Robu de a-l face pe Robu primar și pe Nica președinte de Consiliu Județean este un proiect dubios, citez din domnul Nica” a declarat Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Pe de altă pare, PNL Timiș acuză USR de manipulare la nivel local, iar Nicolae Robu spune că a reușit să trecă peste tote tensiunile care au fost în PNL Timiș în ultimii ani: „Am decis să trec peste orice și colegii din conducerea PNL Timiș au decis la fel și ei să treacă peste orice a fost între noi de-a lungul timpului, regretăm ce a fost, dar asta este viața cu lucruri frumoase, mai și greșim fiecare dintre noi. Facem echipă pentru a câștiga alegerile” a declarat Nicolae Robu în Podcastul „Revista Presei”.