După ce reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara au făcut publice imaginile cu șoferii care tranzitează nestingheriți drumul 57 din Caraș-Severin care este închis din cauza căderilor masive de piatră, polițiștii din județ au început controalele. Au trimis un echipaj la fața locului să verifice informațiile și nu mare le-a fost mirarea oamenilor legii să vadă că în continuare mulți șoferi își riscă viața încercând să treacă peste bolovanii de pe șosea.

„Poliția Orașului Moldova Nouă a identificat doi conducători auto care nu au respectat semnificația indicatoarelor rutiere care interzic accesul pe DN 57, în zona localității Cozla, unde drumul este închis temporar din cauza alunecărilor de teren, deplasându-se cu autoturismele prin zona închisă, fără a ține cont de pericolele existente. Ambii conducători auto au fost sancționați contravențional, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce, pentru 60 de zile. Aceeași sancțiune contravențională va fi  aplicată și persoanei al cărei autoturism apare în imaginile postate în spațiul public, în timp ce se deplasa în zona respectivă, fiind demarată procedura de stabilire a identității conducătorului auto în cauză. Vă reamintim că DN 57 rămâne închis în zona Berzasca, până la redeschiderea în siguranță a circulației pe acel segment” ransmit reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Până la anunțarea unor noi măsuri, se circulă în continuare deviat pe ruta: DN 6 Orșova – DN 6 – DN 57B – Oravița – DN 57 – Moldova Nouă. Polițiștii rutieri desfășoară în continuare activități de patrulare în zonă pentru prevenirea producerii unor evenimente nedorite.