Surpriză neplăcută pentru aproape 80 de șoferi din Timișoara care astăzi în căutarea unui loc de parcare în zonele aglomerate din oraș au decis să-și lase mașinile pe locurile special destinate persoanelor cu handicap. Polițiștii locali au pornit la verificări în principalele puncte din oraș, dar și în parcările centrelor comerciale, acolo unde au loc zilnic zeci de conflicte despre acest subiect, iar polițiștii sunt chemați să intervină foarte des.

Practic, în doar câteva ore, polițiștii au aplicat 67 de colante și au întocmit 11 procese verbale de constatare.

„De altfel, această problemă este permanent în atenția polițiștilor locali care verifică situațiile semnalate referitoare la ocuparea acestor locuri în mod abuziv fără ca unii conducători auto să aibă vreo problemă fizică sau de natură medicală, punându-i astfel în dificultate pe cei care au într-adevăr nevoie de ele. Aceste aspecte sunt reglementate de actele normative în vigoare, respectiv OUG 195/2002, articolele 142 și 143, în cazul cărora sancțiunile sunt între 290 și până la 725 lei, cu 2 sau 3 puncte penalizare la permis ori Legea 448/2006 actualizată, la care sancțiunile sunt între 2.000 lei și 10.000 lei, în funcție de modul în care sunt amenajate locațiile destinate acestei categorii de persoane” au declarat reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

De asemenea, au mai fost aplicate și alte sancțiuni pentru autovehicule depistate oprite sau staționate pe spațiul verde sau în zona hașurată.