Deja foarte bine familiarizat cu rolul Camille de Rosillon, tenorul Ştefan von Korch este invitat în această postură în opereta Văduva veselă pusă în scenă pe 14 februarie la Opera Română din Timişoara.

Despre prezenţa în rolul Camille de Rosillon la Opera Română din Timişoara, Ştefan von Korch mărturiseşte: “Prezenţa în faţa publicului Operei din Timişoara e o încântare şi o onoare, iar o nouă versiune a rolului pe care l-am jucat în mai multe variante regizorale la Iaşi şi Cluj este desigur o provocare pe care o accept cu plăcere.

Regia artistică, decorul şi costumele operetei “Văduva veselă” de la Timişoara poartă semnătura lui Mario De Carlo iar conducerea muzicală a spectacolului revine dirijorului invitat Hermann Szabolcs. În alte roluri: Octavian Vlaicu (Mirko Zeta), Crina Vezentan (Valencienne), Cristian Rudic (Danillo), Mihaela Marcu (Hanna Glavari), Mircea Dan Petcu (Vicontele Cascadă) şi Dan Patacă (Raoul de St Brioche). Spectacolul va avea loc pe 14 februarie de la ora 19.00.

După “Văduva Veselă,” tenorul va fi protagonistul concertului Chansons D’Amour pe 18 februarie la Iaşi şi al seriei Musical Extravaganza al cărui promotor este, la Sala Dalles din Bucureşti, pe 5 martie alături de MH Orchestra şi dansatorii TangoPasion, pe 29 martie alături de baritonul Adrian Mărcan şi pe 19 aprilie împreună cu baritonul Lucian Petrean.

Cu o carieră în ascensiune, pe plan intern şi internaţională, Stefan von Korch este aclamat pentru acutele remarcabile, ce îi permit inclusiv abordarea rolului Arturo Talbot, din opera “I Puritani” de Vicenzo Bellini, cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină.

La nivel naţional, tenorul Ştefan von Korch a performat recent la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban, rol în care a fost aplaudat şi în capitală, în cadrul Bucharest Opera Festival 2023.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.