Vești bune pentru bolnavii din vestul țării. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat joi, 30 martie 2023, contractul de finanțare pentru construirea Insitutului Oncologic din Timișoara. Spitalul se va afla pe Calea Torontalului, în locul în care trebuia să se construiască noul Spital Municipal al Timișoarei. Clădirea dezafectată va fi evaluată de specialiști și se va putea spune dacă va fi dărâmată sau noul institut va fi construit în același spațiu. 

Contractul, în valoare de 197 de milioane de euro este finanțat prin PNRR. La eveniment au fost prezenți și politicieni, dar și nume importante din sistemul medical timișorean. 

“Este vorba de un proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, destinat dezvoltării infrastructurii spitalicești în ceea ce privește asistența medicală în domeniul patologiei oncologice din Banat. Prin intermediul acestui proiect, parte a clădirii existente pe Calea Torontalului va fi demolată, urmând a fi construit și un corp nou de clădire. Contractul în valoare de aproximativ 197 milioane de euro, a fost semnat de Ministrul Sănătății, domnul Alexandru Rafila și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Județeană Timiș, doamna Florentina Radu. Prin implementarea acestui proiect, se preconizează a se rezolva importante nevoi în domeniul sănătății publice din zona de vest a țării, urmând a polariza cazurile dificile și a oferi pacienților cu patologii oncologice acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat” transmit reprezentanții DSP Timiș. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a mai semnat și alte 2 contracte de finanțare, tot prin PNRR pentru Maternitatea din Arad, dar și pentru Spitalul Municipal din Lugoj.